Terug naar krisvanmelis.nl
Wat is de kerstactie?

De kerstactie is een traditioneel evenement gedurende drie dagen georganiseerd door de vierde klas. Hierbij proberen wij geld op te halen voor een jaarlijks veranderend goed doel. Dit jaar is dat “Free a Girl” (meer informatie hierover bij “Het goede doel”). Natuurlijk zullen wij hier ook een gezellige drie dagen van maken waarin het de bedoeling is een optimale kerstsfeer te bereiken. Hierbij hebben we wel jullie hulp nodig.

Hoe we geld ophalen

De vierde klas zal tijdens de kerstactie een hoop evenementen organiseren en consumpties, decoraties of diensten verkopen. Zoals bijvoorbeeld serenades waarbij onze getalenteerde instrumentalisten en zangers een lied voor iemand ten gehore kunnen brengen, rozen waarmee je iemand kunt verblijden, de cupido waarmee je twee medeleerlingen aan elkaar kunt koppelen of misschien een knuffel voor iemand die er een nodig heeft.

Dit kun je allemaal op locatie kopen (vooral in de hal zijn veel van de hiervoor genoemde diensten te vinden) of op de webshop (meer informatie bij “help”). Alle winst die wij hierbij maken zal direct naar het goede doel gaan. Deze evenementen zouden niet mogelijk zijn zonder onze geweldige en gulle sponsors.

Free a Girl

Elk jaar kiezen de vierdeklassers een goed doel uit om het opgehaalde geld naartoe te sturen. Dit jaar is het doel gekozen genaamd 'Free a girl'. Free a girl heeft als doel het voorkomen van gedwongen prostitutie van meisjes, die onder armoedige omstandigheden moeten leven. Deze meisjes worden behandeld als dieren en mogen alleen uit hun ' hok ' wanneer zij moeten 'optreden'. Free a girl stuurt reddingsacties naar zulke bordelen om deze meisjes te bevrijden en ze helpen hun trauma's te verwerken.